Generelt om musik

Generelt om musikMusik spiller en stor rolle i de fleste almindelige menneskers hverdag i Danmark. Selvom mange ikke er klar over det, vil de fleste mennesker næsten konstant være omgivet af musik i løbet af deres hverdag. I dette indlæg vil der sættes fokus på, hvad musik helt generelt er, og hvordan det kan anvendes. Det er således ment som et middel til information.

Hvad er musik?

Helt traditionelt opfattede man musik som en sammensætning af en række toner, som blev sunget eller spillet på et instrument. Denne definition er ikke langt fra, hvad musik er den dag i dag, men der er alligevel kommet en ny definition til. En amerikansk tænketank kom nemlig med en definition på musik som værende mønstre af lyde, der varierer i højde og varighed. Tænketanken mente herefter, at variationen i højde og varighed medførte en følelsesmæssig respons hos lytteren.

Musikkens historie

Man mener, at musik er opstået meget tidligt i menneskets historie, hvilket kan være en af grundene til, at den findes og anvendes overalt i verden den dag i dag. Man har endda fundet fløjter, der var konstrueret af knogler, i Slovenien, som man mener er mere end 52.000 år gamle.

På trods af at der finde så meget forskelligt musik rundt omkring i verden, er der alligevel en række fællestræk, der gør sig gældende på trods af de geografiske grænser. Man vil for eksempel se, at hver genre inden for musik har en helt speciel sammensætning af instrumenter. Det kan for eksempel nævnes, at musik i Afrika består mest af trommer og sang, mens musik fra de asiatiske lande ofte inddrager strengeinstrumenter.

Det er dog ikke kun hos mennesker, at man finder musik. I naturen kan der ligeledes genkendes melodiske sammensætninger, der ofte er mere komplekse end det, mennesket selv kan producere. Her kan for eksempel nævnes fugle- og hvalsang, der begge indeholder musikalsk kvalitet.

Leave a Reply